maandag 23 oktober 2017

Griezelig koken...

Vandaag hebben we lekker griezelig gekookt.

We maakten heerlijke tomatensoep...of was het nu bloedsoep?!
Met heerlijke lekkere vieze gekookte spinnetjes... of waren dat gehaktballetjes met spaghettistokjes erin?!

Op het einde deed ik er ook wat toverkruiden in... speciale kruiden waar de kinderen rustig van zouden worden vanavond... ;-)

Ik ben benieuwd of het gelukt is...

Voor wie de soep thuis wil maken:

Soep:
- 4 uien
- 2 rode paprika's (geschild en gesneden)
- 1 butternutpompoen
- 8 wortelen
- 1 teentje look
- 2 blikken gepelde tomaten in blokjes
- 4 kleine blikjes tomatenpuree
- ongeveer 4 liter water
- 6 bouillonblokjes
- de bouillon van de gehaktballetjes

-> Stoof de groentjes kort.
-> Giet er het water bij.
-> Bouillonblokjes toevoegen.
-> Kruiden met peper.
-> Als de soep goed gekookt heeft en alle groentjes zijn zacht, tomaten en tomatenpuree toevoegen
->  Mix de soep glad.

Croutons:

- > Toastbrood in kleine stukjes snijden.
-> Bakken in een antiaanbakpan in genoeg olijfolie, kruiden met peper, zout en currypoeder.
-> Voeg toe aan je soep, naar believen.

Spinnen (balletjes)

-> Kippengehakt in balletjes draaien (best eerst mengen met ei en paneermeel, dan kleven ze beter aan elkaar)
-> Spaghettistokjes doorsteken, (4 per balletje)
Ik heb deze gekookt in het serveerwonder van Tupperware, in de kom leggen, kokend water over gieten en 10 minuten laten staan. Je kunt de vleesbouillon als je wil dan ook in de soep gieten.

Smakelijk allemaal!


























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten